Elülső térdfájdalom

Térdfájdalom 2. Kérdése van?

Blog Térdfájdalom gyerekeknél, Schlatter-Osgood szindróma Térdfájdalom gyerekeknél, Schlatter-Osgood szindróma Sok fiatal, serdülő, kamasz gyerek életét keseríti meg egy különös térdfájás, mely leggyakrabban a év közötti, sokat mozgó és sportoló gyerekek körében jelentkezik. Ezt a fajta térdfájást, mely általában csak addig kínozza a kamaszokat, amíg növésben van a szervezet, Schlatter-Osgood szindrómának hívják az orvostudományban. Az orvosok általában több hetes pihentetést, a sportolás hosszabb szüneteltetést szoktak megoldásnak javasolni, ritkább, súlyosabb esetekben pedig gipszelésre is sor kerülhet.

MSD Orvosi kézikönyv Térdfájdalom-2,5 éves kislány Kérdés: Kislányom 2,5 éves, hónapok óta jelzi reggelente, hogy fáj a lába térdhajlatra mutat. Vérképe jó, az UH minimális folyadékot mutatott ki a térdében. Szedtünk Cataflam cseppeket kb. Problémánkra folyadék felszívódásra használhatom a Bioptron lámpát?

térdfájdalom 2

Várom válaszát! Farkas, J. Farkas Judit ;14 augusztusi InforMed Nem hiszem, hogy a Bioptron lámpának ebben az esetben sok értelme lenne.

térdfájdalom 2

Kérdés, hogy napközben is van-e a kislánynak panasza, illetve, hogy mindig csak az egyik oldali térdére panaszkodik-e. Az ultrahang által kimutatott minimális folyadék klinikailag lehet, hogy nem is észlelhető. Vagyis nem hiszem, hogy az ultrahang lelet lenne a kislány problémája.

Leírása alapján ez nem valószínű, hogy ízületi gyulladás térdfájdalom 2.

Vitalitás ízületi problémák II

Ha valóban következetesen csak az egyik térdére panaszkodik, és úgy látja, hogy napközben esetleg sántít, vagy kevesebbet guggol játék közben, akkor javasolom, hogy keresse fel ismét a gyermekortopéd-szakrendelést, és esetleg a vérképen kívül egyéb laborvizsgálat is ajánlott lehet.

Kapcsolódó cikkek a Gyermekbetegségek - Váz- és izomrendszer betegségei rovatban olvashatók.

térdfájdalom 2