Térdfájdalom: Milyen sportot válasszon?

Térdfájdalom sport

 • Posted by Miklós Berczi on Featured A térdfájdalom futáskor a helytelen vagy túlzott mértékű terhelés, nem megfelelő futócipő, lúdtalp vagy esetleg a térdet és csípőízületet körülvevő izmok és a törzsizmok, egyensúlytalansága miatt alakulhat ki.
 • Fájdalom minden ízületben és kicsi
 • Térdfájdalom vs sport - Blikk Rúzs

Mi lehet segíti az ízületeket az artrózisban fájdalom közvetlen oka és hogyan lehet megelőzni ezt a gyakori problémát? A térdízület az emberi szervezetben található legnagyobb ízület, amely három részből áll: a combcsont ízületéből, a lábszárcsont ízületéből és a térdkalácsból patella. A térdfájdalmatamely elsősorban futás és lépcsőzés közben jelent problémát, a legtöbb sportoló jól ismeri, közülük is főként a futók, mivel a térdízület túlerőltetése, a hibás futótechnika, az egyenlőtlen terhelés, illetve a veleszületett rendellenességek leginkább náluk okozhatnak gondot.

ízületi fájdalomkezelés otthon

Ahhoz, hogy megértsük, miért olyan gyakori a térdfájdalom, tudnunk kell, térdfájdalom sport a térdízület testünk legnagyobb és legbonyolultabb felépítésű ízülete, mely a futó mozgás során az erőátvitel jelentős részéért felelős. Hirdetés A térd felépítése és legveszélyeztetettebb pontjai A térdízület előtt húzódik a combizom folytatását jelentő ín. A combizom segítségével tudjuk kinyújtani és megfeszíteni lábunkat, eközben a térdkalács elmozdul. Az ízületben lévő ízületi felszíneket üvegporc borítja.

ízületi betegség váll tünetek kezelése

A sípcsont ízületi felszínén található két rostos porc meniscusok. A térdízületet szalagok rögzítik, és ízületi tok borítja.

Mi állhat a térdfájdalom hátterében? Így előzze meg vagy kezelje a problémát!

Ha a combizom túl gyenge, előfordulhat, térdfájdalom sport a patella dörzsöli a porcot, aminek következtében erős fájdalommal járó gyulladás alakulhat ki. A térdízület stabilitását befolyásolja a boka- és a csípőízületek stabilitása is.

Miből áll a térd gyógytorna?

Például ha a lábfejizmok túl gyengék, azt az elülső combizom igyekszik kompenzálni, emiatt viszont a térdízület nem működhet kifogástalanul, a porcfelszíneket és ínakat fokozott terhelés éri. Abban az esetben is rendellenes terhelésnek van kitéve a térd, ha a csípőizmok túl gyengék.

ízületi gyulladás hogyan kell kezelni tabletták nélkül

A meniscusok sérülései szintén gyakoriak a futók és a futballisták körében. A hirtelen és gyakori irányváltások a meniscusok szakadásának veszélyét is magukban hordozhatják.

A szalagok szakadása, például a keresztszalag-szakadás is tipikus térdsérülésamely főként esés, ütközés következménye lehet. Milyen mozdulatoknál jelentkezik a térdfájdalom?

 1. Térdproblémák: Milyen sportot válasszon?
 2. Hogyan kezeljük az idős ember ízületi fájdalmait
 3. Ami sok sportoló életét megnehezíti -Térdfájdalom
 4. Térdfájdalom okai és kezelése - Fájdalomközpont
 5. Térdfájdalom sport Térdfájdalom: Milyen sportot válasszon? - fájdalomportábadabing.hu

A térdfájás elsősorban futás közben, főleg hegynek felfelé, illetve lépcsőzés során jelentkezik, a térd elülső részén, az ízület belsejében vagy a comb elülső részén.

Ha komolyabb problémáról van szó, akkor már a járás is fájdalommal járhat, az érintett területen esetenként bőrpír és duzzanat is látható.

 • A "futótérd szindróma" amatőr és profi sportolók körében is ismert jelenség.
 • Méz fahéjjal artrózis kezelésére
 • Térdfájdalom futáskor? Ez áll a háttérben! -

A térdfájdalom lehetséges okai Helytelen futótechnika, ami erősen igénybe veszi a térdízületet Gyenge csípőizmok.